image
Sursa foto: Jurnal.md

De astăzi intră în vigoare noile restricții Covid: Studenții vor învăța online, iar accesul în localuri este condiționat

Începând cu ziua de azi, 1 octombrie, intră în vigoare noile restricții anti-Covd, în mai multe localități din Republica Moldova aflate sub cod roșu de Covid, inclusiv în municipiile Chișinău, Bălți.

De astăzi, potrivit deciziei CNESP, accesul în cafenele, restaurante, hoteluri, dar și bazine, săli de sport, poate avea loc doar în baza certificatului Covid.

Instituțiile de învățământ profesional tehnic, dar și studenții de la universități vor activa exclusiv în regim online.  Entitățile publice și private trebuie să organizeze regimul de muncă cu introducerea muncii la domiciliu, fie vor opta pentru un program de lucru diferențiat.  

Totodată, va fi interzis accesul vizitatorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament.

Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente și cu obligația ca toți clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul Covid-19.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare sau, respectiv, 150 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 m2 pentru fiecare persoană cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19. 

Slujbele religioase în locașurile de cult urmează să fie organizate cu anumite restricții, este interzis sărutatul icoanelor și a altor obiecte de cult, distanța între persoane în spații închise trebuie să fie de minim 1 m și toți credincioșii trebuie să poarte măști.

Noutăţile partenerilor

comentarii: