image
Sursa foto: www.clickart.ro

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța; Arafat: „Nereguli la instalațiile electrice și improvizații”

UPDATE 15:40 // Șeful DSU, România, a precizat că au fost constatate anumite nereguli la instalațiile electrice. Acesta a explicat și confuzia din raportările autorităților. „Ne cerem scuze pentru informația inițială, e bine că sunt șapte și nu nouă victime”, a declarat Arafat.

„În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus șeful DSU.

_____________________

UPDATE 11.35 // Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. Întregul spital a fost evacuat. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. La 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost cerute echipaje de sprijin din județele Călărași, Galați și Ialomița.

Un incendiu a izbucnit, astăzi, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție. Se încearcă evacuarea cât mai rapidă a pacienților, ei urmând să fie transferați la alte unități sanitare.

Pompierii au anunțat că au instalat un spital mobil pentru triajul pacienților. Toți pacienții trec prin acel spital mobil, le este evaluată starea de sănătate, iar medicii decid dacă rămâne la fața locului pentru îngrijiri sau dacă este trimis urgent la alt spital.

În zonă este foarte mult fum. Flăcările au izbucnit la primul nivel al clădirii. Nu se știe momentan dacă a fost în secție sau într-un cabinet medical.

digi24.rodigi24.ro
digi24.rodigi24.ro

Noutăţile partenerilor

comentarii: