image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputații au votat majorarea salariilor pentru unele categorii de angajați din spitale cu 57%

De la 1 noiembrie, personalul administrativ-gospodăresc din cadrul instituțiilor medico-sanitare, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, va primi salarii majorate cu 57%. Deputații au votat în prima lectură proiectul de modificare al Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

În urma modificărilor, salariile lucrătorilor necalificați angajați în instituțiile medicale vor crește de la 2470 lei la 3840 lei. Pentru muncitorii calificați salariu va constitui 5040 lei, de la 3240 stabilit anterior.

Pentru specialiștii cu studii superioare încadrați în aceste instituții, salariul va fi majorat de la 5850 lei la 9090 lei.

De asemenea, autorii proiectului au propus acordarea unui supliment la salariu pentru personalul antrenat în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu Coronavirus.

Noile reglementări prevăd și acoperirea cheltuielilor pentru serviciile spitalicești pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19.

Prin modificările la Legea fondurilor obligatorii de asistență medicală se propune și acoperirea cheltuielilor ce reies din necesitatea asigurării unei bune funcționări a prestatorilor de servicii medicale.

Conform estimărilor realizate de autorii proiectului, pentru majorarea salariilor personalului administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare vor fi necesare 45846,4 mii lei, pentru ultimele două luni ale anului 2021.

Noutăţile partenerilor

comentarii: