image
Sursa foto: Instagram

Pele a fost externat, după o lună: "Concentraţi-vă pe fericirea voastră!"

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento "Pele" a părăsit spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, în care a fost internat în urmă cu o lună pentru a-i fi extirpată o tumoare "suspectă" la colon, însă va trebui să urmeze o chimioterapie.

"Edson Arantes do Nascimento a fost autorizat să părăsească spitalul joi dimineaţă. Starea sa de sănătate este stabilă şi va urma o chimioterapie după operaţia sa de extirpare a unei tumori la colon, pe 4 septembrie", a precizat spitalul din Sao Paulo înt-un comunicat.

Chiar dacă în acest buletin medical nu este menţionat cuvântul "cancer", chimioterapia este folosită în mod obişnuit pentru tratarea acestei maladii.

"Atunci când drumul este dificil, sărbătoresc fiecare etapă a călătoriei. Concentraţi-vă pe fericirea voastră. Este adevărat că nu mai pot să sar, dar în ultimul timp am ridicat mai des pumnul în aer decât de obicei. Sunt foarte fericit că mă întorc acasă", a scris Pele pe conturile sale de Facebook şi Instagram după externarea sa.

Triplul campion mondial brazilian a fost spitalizat pe 31 august, pentru examene medicale de rutină, fiindu-i detectată cu această ocazie o tumoră "suspectă'" la colon. El a fost operat patru zilei mai târziu. Rezultatul biopsiei tumorii nu a fost deocamdată făcut public.

"Regele" fotbalului, cum este supranumit Pele, a petrecut aproape două săptămâni într-o unitate de terapie intensivă, unde s-a reîntors pentru scurt timp câteva zile mai târziu, din cauza dificultăţilor respiratorii.

"Tumoarea sa are probabil factori de agresivitate. Punctul pozitiv este că un cancer de colon, chiar şi cu metastaze, poate fi tratat", a declarat pentru AFP oncologul Marco Saramago, care lucrează în mai multe centre medicale din Rio de Janeiro.

Spitalul Albert Einstein nu a dat publicităţii decât foarte puţine buletine oficiale şi au circulat numeroase zvonuri în privinţa stării de sănătate a celui pe care mulţi îl consideră cel mai mare fotbalist din toate timpurile.

Pele, care va împlini 81 de ani pe 23 octombrie, este singurul fotbalist din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială de fotbal (1958, 1962, 1970). El a marcat un număr record de 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri disputate în timpul carierei sale sportive de 21 de ani. Pele a îmbrăcat de 91 de ori tricoul selecţionatei Braziliei, pentru care a înscris 77 de goluri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: