image
Sursa foto: captură video

Mita de la Aeroport: Cinci polițiști, plasați în arest în penitenciar, șapte la domiciliu, iar unul sub control judiciar

Pe numele a cinci, din cei 13 polițiști de frontieră, suspectați în dosarul certificatelor COVID false la Aeroport, au fost eliberate mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile la Penitenciarul 13.

Totodată, alți șapte polițiști de frontieră au primit arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar un polițist a fost plasat sub control judiciar.

Amintim că pe data de 28 septembrie 15 angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sunt cercetați de CNA și procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar complex, pornit pe 23 iunie 2021, care cuprinde în total 59 de episoade, dintre care 38 de pretindere de mită și 21 de alte abateri contravenționale. Cauza a fost pornită în urma unor informații operative care au condus la identificarea întregii scheme de corupție, iar la documentarea ei au fost implicate subdiviziunile Serviciului de Informații și Securitate, dar și ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

13 dintre polițiști au fost reținuți pe 28 septembrie. Aceștia sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă până la 10 ani de detenție cu privarea de a ocupa funcții publice până la 10 ani.

Centrul Național Anticorupție a publicat imagini video cu câțiva polițiști de frontieră de la Aeroportul din Chișinău care cer și primesc mită de la pasagerii curselor avia ca să fie lăsați să-și continue călătoriile, în ciuda neregulilor depisate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: