(video) Andrei Spînu: Contractul prelungit cu o lună privind livrarea gazelor nu va influența cifra din facturi

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a precizat că prețul prevăzut în contractul prelungit de livrare a gazelor nu va crește plata de facturare atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Anunțul a fost făcut în cadul conferinței de presă de astăzi. 

Foto: UNIMEDIA

„Ne confruntăm cu o situație fără precedent pe piețile de gaze din Europa, prețurile urcând la peste mia de dolari pentru o mie de metri cubi, practic se scumpește gazul la toți, și prea mult, fără vreo justificare economică clară. Este o situație care nu are nicio legătură cu măsurile care pot fi luate de Guvernul nostru.

Pentru a nu periclita livrare de gaze din această perioadă am decis să prelugim conctractul pentru o singură lună, discuțiile referitor la contractul pe un termen mai lung continuă. Săptămâna viitoare, împerună cu colegii de la MoldovaGaz voi participa la Formul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg, unde voi continua să discut cu administrația Gazprom.  

Indiferent de această situație, până nu vom avea finalizate dicuțiuile și nu vom avea un contract semnat pe un termen mai lung, prețurile achitate pentru facturi de persoanele fizice și juridice nu se vor schimba, menționez încă odată, indiferent de această situație, de această prelungire pe care o avem la moment, prețul va rămâne neschimbat”, a afirmat Spînu.

Ministrul a precizat că împreună cu MoldovaGaz analizează posibilitatea „ca aceste costuri să fie suportate temporar în cea mai mare măsură de către companie”.

Contractul între MoldovaGaz și Gazprom a fost prelungit pentru 1 lună. Anunțul a fost făcut ieri, de către vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.


Pub