(foto/video) Un spital din Constanța a luat foc: 9 persoane au decedat

Incendiu de proporții la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. 9 pacienți au murit. Focul s-a manifestat la etajul al II-lea al unității medicale. S-a activat planul roșu de intervenție. Peste 113 persoane evacuate, scrie presa din România.

Foto: digi24.ro


La fața locului, au fost trimise mai multe echipaje SAJ și SMURD, inclusiv de la ISU Călărași. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, dar și Planul Alb de intervenţie specific unităţilor sanitare.

Pompierii au anunțat că au instalat un spital mobil pentru triajul pacienților. Toți pacienții trec prin acel spital mobil, le este evaluată starea de sănătate, iar medicii decid dacă rămâne la fața locului pentru îngrijiri sau dacă este trimis urgent la alt spital.

Înainte de a fi lichidat incendiul, către ora 11:00, focul s-a manifestat la secția de Terapie Intensivă cu flacără deschisă și degajări mari de fum.


Una din presupuneri ale cauzei incendiului este că incendiul a fost declanşat de o defecţiune la secţia de Terapie intensivă.

Premierul a fost informat despre incendiu și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța.

În urma incendiului, procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, conform presei române.


Urmează a fi stabilite cauzele și circumstanțele producerii incendiului. 


Pub