(video) Opoziția, nemulțumită de proiectul de modificare a Legii Bugetului: „A ajuns aseară și de ce au crescut cheltuielile la Președinție?”

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a venit astăzi în Parlament pentru a prezenta Proiectul de modificare a Legii Bugetului. Sesiunea de întrebări a început de la deputatul BCS, Petru Burduja, care a fost curios să afle din ce motiv au crescut cheltuielile pentru Președinție.

Foto: colaj

„Ați prezentat un buget destul de optimist și promițător, dar asta nu trebuie să vă bucure pe voi, e meritul guvernului precedent.

La capitolul cheltuieli - circa 1 milion vor fi economisiți în Parlament, dar ce s-a întâmplat la Președinție, ce cheltuieli suplimentare sunt? Și din contul majorării numărului de ministere cu cât s-au majorat cheltuielile și unde sunt reflectate în ce sumă, prea târziu ne-ați arătat datele, nu le-am găsit pe toate?”, a întrebat Burduja.

„Cheltuielile pentru Președinție sunt destinate pentru cheltuieli de personal. Președinția are poziții neacoperite și pentru a putea completa stafful necesar au fost alocate în 2 milioane de lei. Nu doar la Președinție s-a majorat pentru cheltuieli salariale. La anul vom avea o abordare mai țintită pe structura personalului în sectorul public și atunci vom veni cu detalii ce remaniere trebuie făcute, inclusiv la nivelul de salarizare”, a declarat ministrul. 

„Restructurarea ministerelor nu a avut un impact major asupra plafonului de cheltuieli”, a adăugat ministrul.


Proiectul a trecut de prima lectură cu 60 de voturi.

Conform documentului, veniturile bugetului de stat se majorează cu circa 3,7 miliarde de lei (8,9%), cheltuielile – cu 1,2 miliarde de lei (2,2%), respectiv, deficitul bugetar se micșorează cu 2,5 miliarde de lei (16,8%).

Astfel, parametrii revizuiți ai bugetului de stat pentru anul 2021 vor fi următorii: venituri – în sumă de 45,1 miliarde de lei, cheltuieli – în sumă de 57,2 de miliarde lei, deficitul bugetar – 12,1 miliarde de lei.


Pub