Blocul merge la Bălți: Comuniștii și Socialiștii vor avea un candidat comun la alegerile locale

Comisia Electorală Centrală a înregistrat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. Decizia a fost luată astăzi.

Foto: ipn.md

Tot astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi ale primarului din 21 noiembrie curent.

Conform Codului electoral, în decurs de 3 zile, Consiliul electoral urmează să-și aleagă din rândul membrilor săi, prin vot secret, președintele, vicepreședintele și secretarul. Totodată, consiliul urmează să facă publică informația privind locul (biroul), data și ora primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar, cu 24 de ore până la începerea recepționării documentelor de la candidații electorali.

Alexandr Nesterovschi este candidatul pe care PSRM voia să îl propună pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Despre asta a anunțat ieri liderul PSRM, Igor Dodon acum o săptămână.

Pe 21 noiembrie vor avea loc alegeri la Bălți.

Cei de la PAS și-au anunțat candidatul. Este vorba despre deputatul Boris Marcoci.

Tot astăzi, fosta deputată a Platformei DA, Arina Spătaru, anunță că va candida la alegerile locale din Bălți.


Pub