(video) Un medic din Edineț, prins în momentul în care elibera două certificate de vaccinare false: Cu cât le vindea

Un medic de la IMSP CS Edineț a fost reținut în flagrant, în timp ce elibera două certificate de vaccinare false, de facto persoanele nefiind vaccinate. Pentru acte acesta cerea 2000 de lei.

Foto: Captură de ecran

Potrivit informațiilor, polițiștii au stabilit că persoana responsabilă de introducerea informației în baza de date electronică, la ziua eliberării certificatului de vaccinare, aplica mențiunea de vaccinare cu a doua doză, concomitent bifând și efectuarea primei doze, ambele fiind false. Astfel, persoana își primea certificatul de vaccinare cu ambele doze, fără să se fi imunizat de fapt.

Oamenii legii investighează numele mai multor persoane suspectate că au fost înscrise în SIA RVC-19, în perioada mai – iulie curent, fiind vaccinate fictiv, în scopul obținerii certificatului de vaccinare într-un timp cât mai restrâns (în aceeași zi) pentru facilitarea deplasărilor peste hotare.

Totodată, în cadrul măsurilor speciale a fost documentat în flagrant delict un angajat al IMSP CS Edineț, în vârstă de 36 de ani, care, contra sumei de 2000 lei, ar fi eliberat două certificate de vaccinare false, de facto, persoanele nefiind vaccinate.

Poliția atenționează că vaccinarea fictivă denaturează starea reală a situației epidemiologice, astfel, fiind mai dificilă întreprinderea acțiunilor de combatere a Covid-19.



Pub