(video) O nouă dispută între Nemerenco și Darovannaia: „Ați râspândit un fals”. Deputata BCS: „Stați, nu bateți din palme”

O nouă dispută între ministra Sănătății, Ala Nemerenco, și deputata BCS, Alla Darovannaia. Parlamentara a întrebat dacă este adevărată informația precum că angajații medicali vor fi impuși să restituie cei 16 mii lei dacă nu s-au îmbolnăvit de Covid-19 la locul de muncă. În replică, ministra i-a spus că informația este un fals, răspândit de „la canalele sale de știri”.

Foto: colaj

„Această informație este absolut eronată, pe care ați răspândit-o dumneavoastră de la canalele voastre de știri. Nu a existat niciodată așa intenție la minister”, a spus Nemerenco.

„Stați, nu bateți din palme. Nu am eu personal niciun canal de știri. Mulțumesc, dacă cineva are informații că am un post de televiziune, vă rog să îl faceți public”, a replicat deputata.

„Stimată doamnă deputat, dumneavoastră aveți cel mai important canal mass-media care se numește tribuna Parlamentului și deseori de aici răsună informații neveridice și duc oamenii în eroare”, a adăugat Nemerenco.

Ulterior, deputata a mai întrebat dacă divizarea ministerelor nu va duce la majorarea cheltuielilor în cadrul celor două ministere nou create. 

„Separarea ministerelor nu a dus la nicio cheltuială suplimentară”, a spus ministra.


Ministerul Finanțelor a demarat o inspecție financiară prin care va fi verificat modul de gestionare a banilor alocați pentru achitarea indemnizației unice Covid-19 de 16 mii de lei, oferite angajaților din instituțiile medico-sanitare, care s-au îmbolnăvit la locul de muncă. Ofițera de presă a comunicat pentru UNIMEDIA că inspectarea este încă în derulare și rezultatele vor fi prezentate în raportul final.

Cadrele medicale ar putea să nu mai beneficieze de indemnizația unică de 16 mii de lei din partea statului, dacă se vor infecta cu SARS-CoV-2 în timpul acordării asistenței medicale. Abrogarea acestei prevederi a fost aprobată ieri în Guvern și a fost înaintată Parlamentului pentru examinare.


Pub