(video) Deputații cer verificarea spitalelor, după tragedia din Constanța: „Rețelele noastre nu au fost proiectate la această capacitate”

Președintele Parlamentului a început a doua parte a ședinței cu un mesaj de condoleanțe familiilor din România care și-au pierdut rudele în incendiul de la Spitalul din Constanța. După ce deputații au ținut un minut de reculegere, Ana Oglinda, a cerut să fie inițiate controale în spitalele din țară pentru a evita o astfel de tragedie.

Foto: colaj

În context, Igor Grosu a salutat propunerea.

„Pe această cale rugăm ministerul Sănătății să dispună aceste verificări, în special instituțiile unde sunt pacienți cu Covid-19. Rețelele noastre nu au fost proiectate la această capacitate. De aceea, maximă atenție. Dacă e nevoie de suplimentat, Legislativul este la dispoziție, să vină se ne spună dacă trebuie de alocat ceva, o să fim receptivi pentru a evita așa ceva”, a spus Grosu.


Un incendiu de proporții la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a izbucnit în această dimineață în România. 9 pacienți au murit, iar peste 113 persoane evacuate, scrie presa din România.


Pub