(video/foto) Nici mâncare la pachet, fără certificat Covid: Localurile, pustiite după noile restricții

A bătut vântul astăzi prin localuri, după ce au intrat în vigoare noile restricții privind combaterea pandemiei de Covid-19. Restaurantele și cafenelele au afișat deja pe uși interdicția de a intra, fără prezentarea unui Certificat Covid valabil.

Foto: UNIMEDIA

Localurile, până mai ieri pline ochi, mai ales în orele de prânz, cu vizitatori, astăzi abia de au deservit câteva persoane, pe parcursul întregii zile. Mai mult, acestea nu oferă nici mâncare la pachet, dacă nu deții Certificatul.


Echipa noastră a ridicat o comandă la pachet, iar un angajat al localului, ce stă de astăzi la ușă, a cerut și a verificat certificatele de vaccinare prezentate.

Horeca a cerut recent clarificări de la Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică privind modul de verificare a Certificatului Covid la intrarea în localuri, dar și permisiunea de a scoate aceste restricții pentru cei care vin doar să ridice mâncarea la pachet. Noile reguli au intrat deja în vigoare, dar un răspuns din partea CNESP încă nu a fost oferit.

Noile măsuri impuse în contextul situației pandemice din țară au intrat astăzi, 1 octombrie, în vigoare. Cele mai dure restricții sunt pentru cei care locuiesc în localitățile care sunt plasate în zona roșie. Astfel, certificatul de vaccin va fi obligatoriu pentru a intra în restaurant, cafenea, hotel și alte unități de alimentație publică, care vor putea activa la capacitate maximă doar spațiile exterioare, iar în cele interioare se va permite utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente. Totodată, va fi interzis accesul vizitatorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament.



Pub