(video) Convenția de la Istanbul, mărul discordiei în Parlament: BCS a părăsit ședința declarând că acordul „e o rușine”. PAS: „Rușine e că femeile sunt bătute”

Deputații BCS au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului, nemulțumiți de includerea pe ordinea de zi a Proiectului cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței femeilor și a violenței domestice. Deputatul BCS, Grigore Novac, a spus că acest acord este o rușine. În replică, președintele Parlamentului a spus că „este o rușine ca femeile să fie bătute în secolul 21” și i-a cerut să nu speculeze pe acest subiect.

Foto: colaj

„Noi ne-am consultat cu colegii și am ajuns la concluzia să vă cerem să nu puneți la vot și să nu susțineți includerea în ordinea de zi a acestei Convenții rușinoase, aceasta convenție nu o putem numi în interesul poporului RM și vă îndemn să meditați foarte mult când o susțineți, să nu fim blestemați de cetățeni că am căzut așa jos”, a spus Novac.

„Stimate coleg, rușine e ca doamnele să fie bătute și agresate în sec 21 și să ne facem marii bărbați ai neamului, și hai să nu speculăm”, a replicat Igor Grosu.



Pub