(FOTO) LUXUL din iahturi nu mai este cel care a fost. Sunt electrice și te cuceresc prin designul inovativ. Cât costă

01 Oct. 2021, 13:02
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
01 Oct. 2021, 13:02 // Au Bani //  MD Bani

Cele mai luxoase iahturi nu seamănă deloc cu cele pe care ne-am obișnuit să le vedem ancorate în porturi. Ele sunt electrice, cu trei variante de motor, iar cel mai puternic este cel de 340 de kilowați. Pasionații le numesc „Tesla” de pe mare.

Totuși în ciuda unui aspect mai mult decât luxos și a unei fiabilități ieșite din comun pentru o astfel de ambarcațiune există și persoane care nu recomandă achiziționarea lor. Și nu doar a iahturilor electrice, ci a bărcilor în general. De la probleme cu motorul, riscul de a fi jefuit, până la mizeria care se face pe punte și consumul foarte mare de energie.

Silent Yacht vine în 3 versiuni. De 16, de 18 și de 24 de metri lungime

Fiecare versiune vine beneficiile sale. Cea mai mică dintre ele îți pune la dispoziție 4 camere cu baie în fiecare, sufragerie, terasă și desigur cabina comandantului.Totuși, vârful de lance este versiune dea 24 de metri lungime. Ea vine cu 3 variante de motor și cel mai puternic este cel de 340 de kilowați, scrie Aleph News.

Mai mult, specialiștii spun că pe timp de vară, iahtul are o autonomie aproape infinită. Asta datorită panourilor solare amplasate deasupra ambarcațiunii. Totuși nu o să poți călători în permanență la o viteză de 29 de noduri.

Prețurile pornesc de la 2 milioane de euro și pot ajunge până la 5 milioane de euro.

Pe lângă faptul că sunt apreciate pentru motorul lor, iahturile electric au și un design inovativ, ceea ce atrage și mai mult clienții.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău