Cei mai buni producători de vin de casă, premiați în cadrul concursului „Polobocul de Aur”

1(1)

Vineri, 1 octombrie 2021, la Chișinău a avut loc ceremonia de premiere a învingătorilor concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de aur”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Sergiu Harea, președintele Camerei a specificat, în cadrul ceremoniei, că CCI desfășoară anual acest concurs din 2002, cu scopul de a remarca cei mai buni producători de vin de casă, a ridica cultura de consum și a efectua schimbul bunelor practici ce țin de cultura și activitatea vitivinicolă.

„Ceremonia de premiere, de obicei, avea loc în cadrul Zilei Naționale a Vinului, însă în acest an, din cauza situației pandemice, aceasta s-a desfășurat la sediul CCI, cu participarea unui număr mai mic de persoane și cu respectarea normelor de protecție.

Le suntem recunoscători membrilor juriului căci la fiecare ediție sunt deschiși și entuziasmați să selecteze și să identifice cele mai bune vinuri de casă din Republica Moldova. Participanților le spun un mare mulțumesc pentru că se implică în astfel de concursuri, pentru că duc tradiția producerii vinului de casă mai departe și pentru că sunt veritabili promotori ai obiceiurilor străbune. Vă așteptăm cu drag de fiecare dată! An rodnic și vin de calitate vă dorim”, a declarat președintele CCI.

Valeriu Cebotari, Consultant principal, Serviciul politici și reglementări în domeniul produselor, sectorul vitivinicol și băuturilor din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a salutat organizarea acestui eveniment, menționând importanța promovării vinului făcut în condiții de casă.

La ediția din acest an, pentru marele premiu au concurat 93 din cele circa 350 de probe de vinuri, prezentate de vinificatori din peste 20 de raioane ale țării. În final, membrii comitetului organizatoric și al celui de degustare au desemnat nouă învingători, după cum urmează:
# Simion Plugaru, Nominalizarea: Vin produs din struguri pentru vin, specia Vitis Vinifera, anul de roadă 2020, Categoria: Cel mai bun vin alb;
# Valeriu Popa, Nominalizarea: Vin produs din struguri pentru vin, specia Vitis Vinifera, anul de roadă 2020, Categoria: Cel mai bun vin roşu;
# Nicolae Timofei, Nominalizarea: Vin produs din struguri pentru vin, specia Vitis Vinifera, anul de roadă 2020, Categoria: Cel mai bun vin rose;
# Vasilii Niagov, Nominalizarea: Vin din soiuri hibride și din specia Vitis Labrusca, Categoria: Cel mai bun vin alb;
# Afanasii Bozbei, Nominalizarea: Vin din soiuri hibride și din specia Vitis Labrusca, Categoria: Cel mai bun vin roșu;
# Ion Tudoreanu, Nominalizarea: Vin de casă maturat minim 12 luni, Categoria: Cel mai bun vin alb;
# Dumitru Vulpe, Nominalizarea: Vin de casă maturat minim 12 luni, Categoria: Cel mai bun vin roșu;
# Filip Pohilenco, Nominalizarea: Vin licoros, Categoria: Cel mai bun vin roșu;
# Adrian Chivriga, Nominalizarea: Vin din soiuri autohtone și soiuri de selecție nouă, Categoria: Cel mai bun vin roșu.

Câștigătorii au fost premiați cu câte o diplomă de onoare și cu trofeul principal al concursului „Polobocul de aur”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente