(video) Premieră: Noul Jeep Grand Cherokee – plug-in hybrid şi cu monitor opţional ca în Porsche Taycan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua, a cincea generație a modelului Jeep Grand Cherokee a debutat chiar la începutul anului, dar a fost lansată doar în versiunea cu ampatament lung şi cu trei rânduri de scaune. Acum însă este prezentată versiunea cu ampatament standard care are cinci locuri şi câteva caracteristici unice comparativ cu fratele mai mare.

Caracteristici cheie:

  • Caroseriile celor două mașini sunt la fel până la montanţii B, dar standardul Grand Cherokee are un ampatament mai scurt: 2.964 vs 3.091 mm ai versiunii L. Lungimea noului SUV este de 4.910 mm vs 4.820 mm cât avea predecesorul vs 5.204 mm cât are noul Grand Cherokee L. În comparație cu modelul anterior, noul Grand Cherokee este puțin mai lat și cu 10 mm mai scund. Are şi ecartamente lărgite cu 36 mm.
  • Spre deosebire de Grand Cherokee L, deschiderile ușilor posterioare au fost reduse, forma geamurilor laterale și a montanţilor posteriori a fost schimbată, panta lunetei a fost mărită, iar consola posterioară a fost scurtată.
  • Producătorul spune că volumul interior a devenit mai mare: 3.25 vs 3.13 m3 ai predecesorului. A crescut şi volumul portbagajului, de la 1.028 la 1.068 litri (standard SAE).
  • Blocuri optice cu LED-uri se oferă din echiparea de bază. Pentru prima dată acoperişul poate fi vopsit în culoare neagră contrastantă. Iar dimensiunea jantelor variază acum între 17-21 inci (anterior maxim era 20 inci).
  • Ca şi varianta LWB, această maşină are la bază platforma Giorgio care e folosită de modele precum Alfa Romeo Giulia sau Stelvio. Aceasta a permis reducerea greutăţii SUV-ului datorită folosirii mai extinse a aluminiului şi a oţelurilor de înaltă rezistenţă, a adus acces la noi sisteme electronice şi la unele de siguranţă/asistenţă moderne.
  • Suspensia de bază este una obişnuită pe arcuri spiralate. Opţional însă este disponibilă una pneumatică Quadra-Lift cu circuit închis de aer, completată de amortizoare adaptive! Cu aceasta din urmă se pot alege cinci poziții fixe ale corpului. Garda la sol maximă poate ajunge la 287 mm (modelul anterior putea propune 274 mm), iar adâncimea vadului de apă prin care poate trece a crescut cu 100 mm (610 mm).
  • La alegere există şi trei tipuri de sisteme de tracţiune integrală, pe lângă tracţiunea spate standard: Quadra-Trac I cu ambreiaj pentru conectarea punţii frontale (cu funcţie de deconectare a acesteia când nu este nevoie de sarcină suplimentară sau la condusul pe autostrăzi); Quadra-Trac II este completată cu un demultiplicator (coeficient 2,72:1); iar Quadra-Drive II include pe lângă toate cele menţionate un diferenţial posterior blocabil.
  • Sistemul electronic Selec-Terrain pune la dispoziţia şoferului mai multe moduri speciale pentru deplasarea în off-road: Auto, Sport, Rock, Snow şi Mud/Sand.
  • În gama de modele va fi inclus din start versiunea/echiparea Trailhawk, care nu este disponibilă pe Grand Cherokee L. Această maşină este cea mai orientată spre off-road pentru că are: protecţie suplimentară sub corp, jante de 18 inci în anvelope off-road, bare de protecţie mai robuste, ochiuri de remorcare, standard suspensie pneumatică şi sistemul Quadra-Drive II, alături de nişte bare antiruliu asemănătoare cu cele instalate pe Wrangler şi un cruise control pentru off-road Selec-Speed.
  • Gama de motoare include, cel puţin în SUA: un V6 natural aspirat de 3.6 litri (297 CP/353 Nm) şi un V8 de 5.7 litri (362 CP/529 Nm). Ambele sunt cuplate la cutii de viteze automate în opt trepte. V8-ul mai are un sistem de deconectare a cilindrilor la sarcini mici, ceea ce permite reducerea consumului cu până la 20%. Tot cu acest motor se poate tracta o remorcă de maxim 3.265 kg.
  • Pe Grand Cherokee L nu este disponibilă nici noua unitate de propulsie plug-in hybrid, lansată în premieră în istoria modelului. Aceasta va putea fi instalată doar sub capota protagonistului acestui articol şi e formată dintr-un benzinar cu patru cilindri, care are un volum de 2.0 litri, injecţie directă a combustibilului şi un turbocompresor cu două fluxuri. Acesta este asistat de un demaror-generator cu o curea şi un electromotor integrat în cutia de viteze cu opt trepte în locul hidrotransformatorului. În total sistemul generează 381 CP şi 637 Nm!
  • Există şi o baterie litiu-ion care funcţionează cu o tensiune de 400V şi are o capacitate de 17 kWh. Aceasta poate asigura o autonomie electrică de până la 40 km.
  • Modelul hibrid Grand Cherokee 4xe va putea fi combinat cu echiparea Trailhawk! În acest caz, toate componentele electrice vor beneficia de izolare suplimentară şi astfel maşina nu va avea probleme în a parcurge un vad de apă. Garda-i la sol maximă va fi însă de 278 mm.
  • Interiorul maşinii este unificat cu al fratelui mai mare, însă există cel puţin o diferenţă – un ecran tactil opţional de 10.25 inci care se poate monta în planşa de bord în faţa pasagerului din dreapta şoferului, aşa cum poate exista în noul Porsche Taycan!
  • Un panou de bord digital de 10.25 inci vine standard. Sistemul multimedia Uconnect 5 poate avea un ecran tactil de 8.4 sau 10.1 inci (în funcție de configurație), funcționează de cinci ori mai rapid decât înainte, acceptă protocoale wireless Apple CarPlay și Android Auto, precum și actualizări OTA. Opţional este şi un head-up display de 10 inci.
  • De asemenea, pot fi comandate o pereche de monitoare de 10.1 inci pentru pasagerii din spate (cu suport Amazon Fire TV), sistem audio McIntosh (19 difuzoare), camere la 360 de grade, sistem Night Vision și cruise control adaptiv cu funcție de menținere în bandă, printre multe altele.
  • La începutul vânzărilor vor exista șapte niveluri de echipare: Laredo, Altitude, Limited, Overland, Trailhawk, Summit şi o nouă echipare de top Summit Reserve ce include o tapițerie cu piele scumpă pentru scaune, inserții din lemn real și ventilare pentru toate scaunele, printre altele.

Pe piața americană, noul Jeep Grand Cherokee cu cinci locuri va apărea în această toamnă. Chiar și prețurile sunt cunoscute: de la 37.390 de dolari pentru versiunea de bază, până la 63.000 pentru Summit Reserve.

Modelul hibrid va fi disponibil abia din primul trimestru al lui 2022. Există deja informaţii că din a doua jumătate a anului viitor doar modelul hibrid va fi disponibil în Europa.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/