(video) Polestar se listează la bursă și pregătește trei noi modele

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Polestar are la moment doar două modele în gamă și le vinde în 14 țări de pe trei continente. În 2020 a vândut aproximativ 10.000 de mașini. Companiile-mamă Geely și Volvo sunt acum gata să scoată Polestar la bursă și au fost anunţate mari planuri de dezvoltare pentru a-i spori evaluarea, dar şi valoarea.

Deja în 2023, Polestar va fi prezent pe 30 de pieţe, iar până în 2025 volumul anual de producție ar trebui să crească până la 290.000 de vehicule electrice! Desigur, acest lucru necesită extinderea gamei, iar trei modele sunt deja în pregătire.

Deja în 2022, noul Polestar 3 va vedea lumina zilei – un SUV mare şi premium din segmentul E, de dimensiuni comparabile cu Volvo XC90, dar cu un corp original simplificat și un design mai agresiv. O astfel de mașină electrică va costa cât un Porsche Cayenne, după cum însăşi estimează compania. Va fi produs atât la fabrica chineză din Chengdu, cât şi la cea americană din Charleston.

Urmează Polestar 4 în 2023 – un SUV mai compact din segmentul D, cu o siluetă asemănătoare unui coupe și un preț asemănător cu cel al lui Porsche Macan. Va fi produs în Hangzhou, China.

În 2024 vine şi Polestar 5, un GT electric cu patru portiere din segmentul F, de talia şi preţul unui Porsche Panamera. Un preview al acestui model a fost redat de prototipul Precept. Va fi produs în Chongqing, China. Designul şi soluţiile pe care le-a arătat vor fi utilizate şi pe modelele 3 şi 4.

Modelele 3 şi 5 vor fi construite pe platforma modulară SPA2, care va constitui, de asemenea, baza tuturor viitoarelor serii Volvo 60 şi 90 (modelul 4 pe una numită PMA). Vor avea un sistem multimedia bazat pe platforma Android Automotive OS și unul de pilotare semi automatizată.

Toate cele trei maşini anunţate vor putea pune la dispoziţie o autonomie de peste 600 km. Totodată se mai anunţă că este în curs de dezvoltare unul dintre cele mai puternice motoare electrice din lume.

Botezat P10 şi orientat spre montare pe puntea din spate, va putea genera 450 kW (612 CP). Iar în varianta cea mai performantă, combinată cu un motor frontal, o astfel de unitate de propulsie va putea propune 650 kW (884 CP)! Designul agregatului va fi unul compact (~36x50x64 cm), facilitând astfel cerințe speciale pentru platforme. Astfel spus, va oferi ppțiuni multiple de instalare pentru o integrare ușoară cu mai multe platforme.

Se află în dezvoltare şi o baterie de ultimă generaţie care va funcţiona cu o tensiune adaptivă de 400/800V (o face Volvo Cars împreună cu Lotus) conform infrastructurii. O baterie de 103 kWh va fi posibil de încărcat până la 80% în aproximativ 20 de minute. Iar sistemul electric de la bordul maşinilor va permite încărcarea bidirecţională (de exemplu a altor electromobile) sau de a livra curent în reţea.

Revenind la bursă. Acolo Polestar va fi evaluată la aproximativ 20 de miliarde de dolari SUA după ce se va alia cu fondul de investiții Gores Guggenheim. Compania va primi, pentru a-și continua dezvoltarea, 800 milioane dolari strânși de Gores Guggenheim în acest an și alte 250 milioane dolari de la un alt fond de investiții.

Estimările sunt că Polestar va avea vânzări de 1.6 miliarde dolari în acest an, dublu în 2022 și peste 6 miliarde dolari în 2023.

Investitorii existenți ai Polestar includ Volvo Car Group, filialele președintelui Geely Eric Li, actorul și activistul Leonardo DiCaprio, printre alții.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/