(video) Un pilot originar din Moldova va reprezenta România în finala mondială RMCGF 21 din Bahrain

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O adevărată performanţă şi un exemplu demn de urmat pentru kartingul autohton, dar şi cel regional. Eugeniu Munteanu, un pilot născut la Chişinău în vârstă de 27 de ani, dublu Campion Naţional de Karting al Republicii Moldova, a reuşit să se califice pentru a reprezenta România la finala mondială Rotax Max Challenge Grand Finals 2021 (11-18 decembrie)!

Competiţia se va desfăşura pe Circuitul Internațional de Karting Bahrain din cadrul complexului sportiv Bahrain International Circuit, gazda Marelui Premiu local de Formula 1!

Eforturile lui Eugeniu Munteanu, care este şi cetăţean român (evoluând sub licenţă de karting românească), au fost astfel răsplătite după ce a participat cu succes în Campionatul Naţional de Karting al României (ediţia 2021) şi la Trofeul Transilvaniei 2021, care au format calendarul Rotax Max Challenge România 2021 (6 etape). A obținut pe parcursul anului victorii în patru manşe finale dintr-un total de 12 desfășurate.

Apropo, în total în categoria în care a concurat – Rotax Max Senior – au participat 18 piloţi din România şi Bulgaria. În acest an Eugeniu a reprezentant ACS Bortov Racing Team, un club sportiv din Bacău fondat de basarabeni. Iar un alt moldovean, Nikita Gaburici, a reprezentat Clubul Sportiv Țuțuian Racing.

Alţi doi piloți au reprezentat Moldova în Campionatul Naţional de Karting al României 2021, participând în cea mai mică categorie PROMOBB/Bambino (5-7 ani). Teodor Popovici și Matvei Cupnîi au reprezentat Clubul Sportiv “POLIGON” din Chișinău.

Iar campionul naţional al Republicii Moldova în categoria Rotax Max Junior, Mark Negruța, a reprezentat Bortov Racing Team în categoria Rotax Max Junior şi OKJ.

Rotax Max Challenge Grand Finals 2021 va aduna circa 400 de piloţi, toţi campioni în ţările de origine sau pe care le reprezintă. Fiecare va primi tot echipamentul necesar pe loc şi vor conduce karturi identice în fiecare categorie (inclusiv din punct de vedere al motorului).

Îi urăm mult succes lui Eugeniu! Iar până va ajunge în Bahrain va avea ocazia să se antreneze participând şi în Campionatul Naţional de Karting 2021, care va începe din 3 octombrie pe circuitul renovat din Grigoriopol. Încă un titlu nu ar strica! 😉

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/