Trei moldoveni, prinși cu acte falsificate, de către polițiștii de frontieră din România. Unde țineau ascunse documentele

Trei moldoveni cu acte false au fost prinși de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Stânca, ieri și astăzi. Doi dintre ei aveau cărți de identitate falsificate, iar unul – permis de conducere cumpărat.

Foto:

Primul caz a aut loc la data de 29 septembrie 2021, în jurul orei 11.40. În Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din România, un cetăţean din Republica Moldova, pasager al unui autocar înmatriculat în Cehia. În baza profilului de risc, acesta a fost supus unui control amănunţit, în cadrul căruia, în portmoneul său a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare, având imprimate datele și fotografia persoanei respective.

Un alt caz a avut loc în această noapte, în jurul orei 00.05. În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților, pe sensul de intrare în România, un moldovean, pasager al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova. În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit, într-un plic din geanta acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

O oră mai târziu, în portmoneul unui cetăţean român, pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. au găsit un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea celor trei documente, polițiștii de frontieră au fost efectuate verificări specifice, stabilind că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice.

La moment, cei trei sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.


Pub