Ambasadorul RM în Ucraina, Armenia, Uzbekistan și Turkmenistan, rechemat. Cine sunt alți trei ambasadori, numiți în funcții

Ruslan Bolbocean a fost rechemat din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ucraina și prin cumul, în Republica Armenia, Uzbekistan și Turkmenistan. Totodată, Guvernul a aprobat numirea a trei ambasadori ai țării noastre, unul în Japonia și doi pe lângă ONU și Consiliul Europei.

Foto: world.segodnya.ua

Astfel, la propuenera MAEIE, Guvernul a aprobat privind rechemarea lui Ruslan Bolbocean din funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Ucraina și prin cumul în Republica Armenia, Uzbekistan și Turkmenistan, în legătură cu expirarea mandatului lui Bolbocean.

Totodată, a fost aprobată numirea lui Gheorghe Leucă în funcția de ambasador, reprezentant permanent al R. Moldova pe lângă pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

De asemenea, Guvernul a aprobat numirea Danielei Cujbă în funcția de ambasador, eprezentant permanent al R. Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Tot astăzi, Dumitru Socolan a fost numit ambasador extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Japonia.

„Domnilor ambasadori, succes în activitate. Să reprezentați Moldova cu încredere și să nu uitați de interesele diasporei. Să administrați lucrurile în așa fel, încât cetățenii să fie mdri de ambasada lor și de interacțiunea cu ambasada. Și în același timp, să nu uităm de diplomația economică, este foarte important să devenim mai buni la promovarea exporturilor Moldovei și la atragerea unor investitori care să creeze locuri de muncă bine plătite în Moldova”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița.


Pub