Dumitru Pulbere, exclus din CSP: Decretul Maiei Sandu, validat de Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de Alexandr Stoianoglo cu privire la controlul constituționalității decretului președintei Maia Sandu prin care a fost încetat mandatul lui Dumitru Pulbere în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor.

Foto: UNIMEDIA

Fostul judecător al CC, Dumitru Pulbere, exclus la începutului lunii din CSP, a revenit vineri temporar în funcție. Curtea Constituțională a suspendat decretul președintei Maia Sandu.

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, a adoptat Hotărârea privind rezultatele concursului. Astfel, Svetlana Balmuș a fost înaintată președintei Maia Sandu pentru această funcție.

Fostul președinte al Curții Constituționale a fost exclus din componența Consiliului Supeior al Procuraturii, ca urmare a modificării legii ce stabilește o limită de vârstă pentru membrii instituției respective.

Dumitru Pulbere a deținut funcția de președinte al Curții Constituționale din 2007 până în 2011. Din 2018, acesta făcea parte din CSP.


Pub