Se redeschid plajele din Havana. Când va fi permis accesul turiștilor străini

30 Sept. 2021, 15:07
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
30 Sept. 2021, 15:07 // Slider //  MD Bani

După aproape 9 luni de inactivitate din caza pandemiei de coronavirus, autorităţile din Havana au anunţat miercuri redeschiderea plajelor şi a piscinelor, precum şi a celebrului bulevard din capitala Cubei, Malecon. Totuși, anumite restricții rămân în vigoare.

„De astăzi, este autorizat accesul pe Malecon, cu respectarea măsurilor sanitare pentru a preveni infectările cu SARS-CoV-2, precum şi deschiderea plajelor şi a piscinelor, acestea din urmă la 50% din capacitate”, a anunţat ziarul oficial Tribuna de La Habana, citându-l pe guvernatorul capitalei, Reynaldo Garcia Zapata.

Situat la malul mării și fiind înconjurat de mai multe clădiri coloniale colorate, bulevardul Malecon este de obicei locul de întâlnire pentru toţi locuitorii Havanei, cărora le place să alerge, să pescuiască sau să petreacă acolo timpul cu prietenii seara, activităţi care au fost interzise începând cu luna ianuarie din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Agerpres.

Cu toate că se redeschid, măsurile de prevenire împotriva răspândirii COVID-19 necesită a fi respectate în continuare. Astfel, la piscine precum și în zonele de plajă, purtarea măştii este obligatorie, cu excepţia înotului, este una din prevederile relaxării. De asemenea, sunt autorizate „exerciţiile fizice pe drumurile publice şi în sălile de sport”.

De altfel, vinerea trecută, opt din cele 15 provincii ale Cubei şi-au redeschis după nouă luni restaurantele, barurile şi alte locuri publice, cu o capacitate limitată de locuri.

Autorităţile cubaneze au anunţat, totodată, deschiderea graniţelor pentru turişti începând cu data de 15 noiembrie, precum şi deschiderea treptată a şcolilor între octombrie şi noiembrie.

Cuba a înregistrat până în prezent 872.425 de cazuri de COVID-19, între care 7.378 de decese, la 11,2 milioane de locuitori, însă numărul cazurilor zilnice este în scădere.

Cu trei vaccinuri dezvoltate local, însă care nu au fost recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 5,1 milioane de cubanezi sunt complet imunizaţi, adică 45,6% din populaţie, însă obiectivul autorităților de la Havana este depășirea pragului de 90% până la sfârșitul lunii noiembrie.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău