image
Sursa foto: facebook

Ion Iovcev a devenit funcționar european; Ca dreptatea „să triumfe” a acționat decizia ex-ministrei Pogolșa în judecată

Fostul director al unicului liceu cu predare în limba română de la Tiraspol „Lucian Blaga”, Ion Iovcev,a fost numit consilier al eurodeputatului Eugen Tomac.

„Cu mare satisfacție am aflat ieri, 28 septembrie,ca în Parlamentul European a fost validat contractul meu individual de muncă în calitate de consilier al europarlamentarului Eugeniu Tomac. Aduc pe aceasta cale sincere mulțumiri domnului europarlamentar Eugen Tomac și consilierei Tatiana Istate (...)”, a scris pe pagina sa de facebook Ion Iovcev.

Fostul director care a gestionat înfruntând multe dificultăți și amenințări de-a lungul celor trei decenii de activitate liceul „Lucian Blaga” a prcizat în context că a decis să o acționeze pe fosta ministră a Educației în instanța de judecată.

„Pentru ca dreptatea să triumfeze, am depus pe data de 16 septembrie la Judecătoria Chișinău cerere de contestare a ordinului „ministrei" socialiste a lui Igor Dodon, Lilia Pogolsa”, a mai spus profesorul.

La rândul său, europarlamentarul Eugen Tomac a anunțat că Ion Iovcev a obținut calitatea de funcționar european și se va ocupa de monitorizarea situației drepturilor omului în R. Moldova și în statele din Parteneriatul Estic.

„Un om care a păstrat, timp de trei decenii, vie conștiința națională la Tiraspol și nu a cedat nicio clipă presiunii separatiștilor în calitatea sa de director al Liceului “Lucian Blaga”, cred că are cea mai strălucită experiență în a prezenta realitatea din regiune așa cum este.

Vom lucra intens pentru a repune pe agenda de priorități a Uniunii Europene chestiunea transnistreană. Rusia trebuie să plece din R. Moldova, iar cetățenii din zona de conflict au dreptul să trăiască în pace și bunăstare”, a spus europarlamentarul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: