image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Germania ar putea recunoaște permisele de conducere din RM; Când vor fi lansate negocierile

Permisele de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova și Germaniei vor putea fi recunoscute reciproc pe teritoriul ambelor state. Negocierile în acest sens dintre cele două state vor începe în octombrie.

Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după întrevederea cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat astăzi în vizită la Chișinău.

„Recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere este un alt subiect important pentru cetățenii Republicii Moldova. Negocierile pentru semnarea unui Acord privind permisele vor demara în luna octombrie a acestui an. Apreciem în acest sens deschiderea autorităților germane de a renunța la susținerea examenului teoretic pentru conversiunea permisului moldovenesc pe unul german”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului s-a referit și la Acordul privind angajarea cetățenilor RM la munci sezoniere în agricultură în Germania, semnat recent de noul Guvern de la Chișinău.

„Din 2022, cetățenii noștri se vor putea angaja la asemenea munci în mod legal cu protecția socială de rigoare”, a spus Maia Sandu.

Președintele RM i-a mulțumit omologului său german pentru ajutorul oferit de Germania în lupta anti-Covid. De la începutul crizei sanitare, Germania a donat țării noastre echipamente de protecție și utilaje medicale și ne-a ajutat să accesăm rapid vaccinuri. Donațiile medicale și sanitare germane se ridică la mai bine de 11 milioane de euro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: