Avocată explică celor care se cred „discriminați” de restricțiile Covid: Deschideți mai întâi Codul penal

Avocata Violeta Gașițoi vine cu un răspuns către cei „care se simt discriminați” de hotărârile autorităților din Sănătate. „Dacă tot spuneți că este ilegal ce zic autoritățile, vă las aici un articol din Codul Penal”, scrie avocata într-o postare de pe pagina sa.

Foto: Profimedia Images

„Dacă tot aud că mulți se consideră discriminați că nu sunt primiți în localuri dacă nu au vaccin, dacă tot spuneți că este ilegal ce zic autoritățile, vă las aici un articol din Codul Penal...

Autoritățile trebuie să ia măsuri de prevenire sau combatere a bolilor epidemice... și cum altfel dacă lumea nu vrea să se vaccineze conștient, e dreptul lor?

Da, este al lor, dar nu pot pretinde că autoritățile nu le pot impune interdicții.

Totuși, iată ce prevede CP al RM.

Deci, sănătate!

Articolul 215. Răspândirea bolilor epidemic

(1) Nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspândirea unei asemenea boli,

se pedepsește cu amendă în mărime de la 720 la 1000 de unități convenționale sau cu închisoare de până la 3 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale cu (sau fără) lichidarea persoanei juridice.

(2) Aceleași fapte soldate din imprudență cu vătămarea gravă sau medie a sănătăţii sau cu decesul persoanei

se pedepsesc cu închisoare de până la 7 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, de la 2000 la 3000 unități convenționale cu lichidarea întreprinderii”, arată postarea publicată de Violeta Gașițoi pe Facebook.

Comisia Națională Extraordinară a anunțat că instituie stare de urgență în sănătate publică, din 10 septembrie, ca urmare a degradării situației pandemice. De asemenea, CNESP a impus mai multe restricții legate de evenimentele organizate în aer liber și spații închise, iar responsabilii au îndemnat cetățenii să se vaccineze..


Pub