Bugetul cu care Sheriff Tiraspol a impresionat în Champions League

Plecată ca victimă sigură într-o grupă cu Real Madrid, Inter Milano și Șahtior Donețk, Sheriff Tiraspol ocupă prima poziție după două meciuri și continuă să spere la o calificare în următoarea fază a competiției. Cu toate acestea, tiraspolenii nu dispun de foarte mulți bani în comparație cu adversarii din grupa D din UEFA Champions League, asta după ce viespile au un buget de doar 5 milioane de euro, scrie digisport.ro

Foto: digisport.ro

Fără niciun jucător din Moldova pe teren, campioana națională a uimit lumea fotbalului. La prima apariție în grupele UCL, Sheriff Tiraspol a reușit ceea ce alte formații de tradiție nu au izbutit niciodată: să o răpună pe Real Madrid în propria ”casă”. Diferența dintre salariile și cotele de piață ale jucătorilor celor două echipe este uriașă, însă elevii lui Yuriy Vernydub au făcut meciul vieții și sunt lideri în grupa D.

Odată cu victoria lui Sheriff, a început marele interes pentru echipă de specialiștii internaționali. Astfel, Ilie Dumitrescu a dezvăluit bugetul celor de la Sheriff Tiraspol: ”5 milioane”, în cadrul unei emisiune pe digisport.ro

În această vară, clubul din Tiraspol a plătit doar 250 de mii de euro pe transferuri, pentru împrumutul portarului grec Athanasiadis de la AEK Atena. Per total, bugetul anual al campioanei Moldovei se ridică la 5 milioane de euro, sumă la îndemâna ”granzilor” din Liga 1. Diferența este făcută de modul în care sunt cheltuiți banii.

”5 milioane (n.r.- de euro) bugetul. Trei salarii de 250 de mii de euro pe an, iar celelalte salarii, între 7 și 15 mii de euro pe lună. Iar cei din Moldova, 1.000 de euro pe lună (n.r. - râde)”, a dezvăluit Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii Euro Fotbal.

Totuși campioana Moldovei are si ea jucători de milioane. Este vorba despre columbianul Frank Castaneda, căpitanul lui Sheriff, este cel mai bine cotat jucător al moldovenilor,1 milion de euro.

Mai mult, întreg lotul lui Sheriff Tiraspol este evaluat la 12,38 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt. În timp ce lotul de aseara aal lui Real Madrid este de 793,5 milioane de euro.


Pub