(video) „Nu zburați și vă stric viața complet”. Imagini cu polițiștii de frontieră reținuți, surprinși în timp ce iau mită

Centrul Național Anticorupție a făcut publice secvențe din convorbirile angajaților Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, reținuți în această dimineață și care sunt cercetați în cadrul unui dosar complex, pornit pe 23 iunie 2021, inclusiv pe zeci de cazuri în care ar fi pretins mită de la călători. Cauza a fost inițiată în urma unor informații operative care au condus la identificarea întregii scheme de corupție, iar la documentarea ei au fost implicate subdiviziunile Serviciului de Informații și Securitate, dar și ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Foto: captura ecran

În imaginile video, filmate în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, apar polițiști de frontieră, care cer mită de la călători moldoveni, dar și străini, pentru a le permite să-și continue călătoria, după ce aceștia ar fi admis anumite încălcări.

Se pare că angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră nu știau că sunt filmați.



În această dimineață, la Aeroportul Internațional Chișinău s-au desfășurat acțiuni într-un dosar de corupție, de către Centrul Național Anticorupție împreună cu Serviciul de Informații și Securitate, sub conducerea procurorilor anticorupție.


La această etapă, în cauză figurează 15 polițiști de frontieră cu statut de bănuit, dintre care 13 au fost reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. Aceștia sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă până la 10 ani de detenție cu privarea de a ocupa funcții publice până la 10 ani.


Pub