(video) Vindeau mașina „vecinului”, falsificând actele cu ajutorul unui șef din cadrul ASP: Mai mulți suspecți, reținuți

Trei persoane, dintre care două cu funcții de răspundere, sunt cercetate de oamenii legii, fiind suspectate că ar face parte dintr-o grupare specializată în escrocherii, manifestate prin deposedarea și comercializarea mijloacelor de transport. Aceștia ar fi falsificat contractele de vânzare-cumpărare a automobilelor din numele proprietarilor, iar ulterior, mașinile erau vândute și înregistrate pe persoane terțe.

Foto: captura ecran

Membrii grupării s-au dovedit a fi persoane cu vârstele cuprinse între 35 și 40 de ani, doi fiind cu funcții de răspundere, un șef din cadrul serviciului înmatriculare a transportului al ASP, un director al unei parcări specializate în vânzarea mijloacelor de transport de lux, precum și o persoană fizică, cu rol de intermediar.

Pe parcursul a trei luni, aceștia au fost documentați către ofițerii de investigație și urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău în comun cu angajații INTERPOL al IGP sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău și cu sprijinul polițiștilor din cadrul BPDS „Fulger” al IGP și a Agenției Servicii Publice.

În această perioadă s-au acumulat probe ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea escrocheriilor.

Potrivit materialelor, suspecții, profitând de funcțiile cu răspundere pe care le dețineau, falsificau contractele de vânzare-cumpărare a automobilelor din numele proprietarilor, ulterior unitățile de transport erau vândute și înregistrate pe persoane terțe. Astfel, prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu material în proporții deosebit de mari proprietarilor unităților de transport.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și locurile de muncă ale suspecților, oamenii legii au depistat mai multe certificate de înmatriculare a automobilelor, plăcuțe de înmatriculare, înscrisuri de ciornă, tehnică de calcul, telefoane mobile.

Conform legislației penale în vigoare, dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare pe un termen de până la 15 ani.

În prezent, polițiștii și procurorii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație, pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați.



Pub