Germania a oferit R. Moldova o asistență financiară de 10 milioane de euro. Cum vor fi cheltuiți banii

Germania a oferit Republicii Moldova un pachet de asistență financiară de 10 milioane de euro. Despre aceasta a anunțat astăzi, președintele Republicii Federale Germane, Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită la Chișinău. 

Foto: moldpres.md
„Am adus cu mine un mic pachet în valoare de circa 10 milioane de euro, prin care vom pune la dispoziție și expertiză, pentru că știm că atunci când este vorba de a dezvolta reformele din sectorul public este nevoie de expertiză, la fel ca și la asigurarea suficienței și siguranței energetice a sistemului de sănătate.

Acestea nu sunt finele disponibilității noastre de a ajuta, ci suntem sigur dispuși, în funcție de cerințele dumneavoastră să oferim sprijin conducerii politice a Moldovei în ceea ce privește crearea unui sistem judiciar independent”, a declarat Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

„Germania este un partener important al țării noastre, care a sprijinit programe de dezvoltare de peste 290 de milioane de euro în Moldova și ne-a susținut în lupta cu pandemia Covid-19, fapt pentru care suntem profund recunoscători. Salut, în acest context, pachetul de asistență oferit Guvernului Republicii Moldova, în valoare de 10 milioane de euro, anunțat astăzi de președintele Steinmeier”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că, președintele Germaniei se află într-o vizită oficială la Chișinău. Acesta a avut întrevederi cu președinta, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu şi prim-ministra Natalia Gavriliţa.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier și președinta țării, Maia Sandu, au făcut declarații de presă, după întrevedere.


Pub