„Oamenii au votat nu pentru prețuri majorate, iar PAS dă vina pe evenimente globale”. Grigoriu anunță că Platforma DA se pregătește de proteste

Platforma Da pregătește proteste împotriva actualei guvernări, care ar putea să aibă loc după împlinirea termenului de 100 de zile de când PAS a obținut majoritatea parlamentară și a format Guvernul, în frunte cu Natalia Gavrilița. Informația a fost confirmată, pentru UNIMEDIA, de către fosta deputată a Platformei DA, Inga Grigoriu.

Foto: Argumentul

„Ne pregătim de protestele care, de fapt, sunt inevitabile (iar noi știm să le organizăm). Cu referire la modul de organizare a lor și perioada cea mai oportună, vă vom comunica. Între timp, mai avem un pic de răbdare și mai dăm un termen de redresare a situației actuale, gestionată de actuala guvernare”, a menționat, pentru UNIMEDIA, Inga Grigoriu.

„În același timp, vă reamintesc că mișcarea protestatară din 2015 am demarat-o la trei luni de la alegerile parlamentare din noiembrie 2014”, a mai adăugat fosta deputată.

Întrebată dacă acest mesaj a fost transmis și foștilor colegi din Blocul ACUM, Inga Grigoriu a răspuns: „Ei ne monitorizează orice comentariu sau postare. Au suficiente resurse în acest sens”.

Totodată, fosta aleasă a poporului s-a arătat sigură de faptul că oamenii vor ieși la protest: Cetățenii insistă. Este altfel decât cu 6 ani în urmă. Prețurile cresc, iar guvernarea se disociază de acest fenomen, dând vina pe evenimente globale. Or, pentru ce oamenii au dat un vot masiv celor care au declarat că vor tine în strâns prețurile și le vor micșora, combătând schemele? Faceți un calcul cât ne vor costa serviciile comunale pe timp de iarnă și cum se vor raporta ele la bugetul familiei? Or, altfel spus, mai mult de jumătate din veniturile populației, ținând cont de salariul mediu, vor pleca la încălzirea locuinței și energiei electrice. Dar, ce facem cu prețul la carburanți? Dar, mai mâncăm ceva?”.

Declarațiile vin după ce vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a declarat, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a, de la N4, că formațiunea așteaptă să se împlinească 100 de zile de când PAS a preluat puterea, pentru a-i evalua rezultatele acțiunilor întreprinse. „Dacă-n primele 100 de zile, de la preluarea puterii, noua guvernare legitimă, non-oligarhică, nu rupe coloana vertebrală a sistemului putred și corupt, peste 100 de zile, atunci de regulă sistemul absoarbe guvernarea, se înrădăcinează în structurile guvernamentale și în parte sistemul rupe coloana vertebrală a puterii. Saakașvili a demonstrat asta cu lux de amănunte în Georgia. 60 de zile au trecut deja, mai sunt 40 de zile, mai am speranța, dar dacă luăm acum bilanțul, situația este îngrijorătoare”, a precizat  Alexandr Slusari.


Pub