Turcia a donat Moldovei 70 000 doze de vaccin Sinovac: Vor fi distribuite inclusiv în Găgăuzia și în stânga Nistrului

Republica Moldova a recepționat, astăzi, un lot de 70.000 de doze de Sinovac donat de Turcia. Dozele urmează să fie distribuite, în mod prioritar, în regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia, dar și în alte regiuni ale țării. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a mulțumit Guvernului Turciei pentru suportul valoros oferit Republicii Moldova de la începutul pandemiei.

Foto: msmps.gov.md

„Lotul oferit astăzi drept asistență umanitară din partea Republicii Turcia va fi distribuit în mod prioritar către regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia, dar și în raioanele unde au fost epuizate stocurile de vaccin Sinovac și există cerere pentru acest vaccin. Suntem recunoscători părții turce pentru tot ajutorul oferit în această perioadă de pandemie, inclusiv pentru acele loturi importante de echipamente de protecție pentru personalul medical. Pe această cale, vreau să îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să aibă încredere în medici și să se vaccineze, pentru a ieși cât mai repede din această pandemie”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

În același timp, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer, a reconfirmat deschiderea Turciei de a oferi în continuare ajutor țării noastre în situații de criză.

„Turcia a stabilit relații de colaborare bilaterală cu Republica Moldova pe mai multe domenii prioritare, inclusiv pe domeniul sănătății. Sunt bucuros să particip astăzi la evenimentul de transmitere a lotului de 70.000 de doze de vaccin Sinovac, autorităților din Republica Moldova. Această donație e un semn al continuării sprijinului țării noastre pentru Republica Moldova”, a declarat ambasadorul Turciei la Chișinău, Gürol Sökmensüer.

În perioada pandemiei, Republica Turcia a oferit sistemului de sănătate din Republica Moldova echipamente de protecție pentru lucrătorii medicali și produse dezinfectante în valoare de peste 4 milioane lei, constând în 14.520 de combinezoane/costume de protecție, 1.990 de halate de protecție, 164.600 măști de protecție și 13.000 de respiratoare, 1.000 mănuși din latex, 10.000 botoșei, 14.000 bonete, 7.000 bahile, 5.000 ochelari de protecție, 1.925 de litri de dezinfectant.


Pub