Principală  —  IMPORTANTE   —   Consulatul General al României la…

Consulatul General al României la Bălți anunță despre reluarea activității cu publicul: serviciile consulare suspendate în contextul măsurilor anti-COVID vor fi reprogramate

Foto: Agora.md

Consulatul General al României la Bălți anunță că activitatea cu publicul va fi reluată, începând cu data 30 septembrie, iar serviciile consulare suspendate în contextul măsurilor anti-COVID vor fi reprogramate.

Potrivit reprezentanților oficiului consular, sesiunea de depunere a jurământului de credință față de România, din data de 1 octombrie curent a fost replanificată pentru data de 8 octombrie curent.

Serviciile consulare suspendate în contextul măsurilor anti-COVID vor fi reprogramate după cum urmează:

  • Depunerea jurământului de credință: din 27 septembrie în 4 octombrie, din 28 septembrie în 5 octombrie, din 29 septembrie în 6 octombrie;
  • Vize: din 28 septembrie în 5 octombrie, din 29 septembrie în 6 octombrie;
  • Acte de stare civilă: la o dată care va fi stabilită ulterior, după revenirea la regimul de lucru normal.

„Pe fondul înmulțirii cazurilor de infectare cu COVID-19 și a includerii municipiul Bălți în gradul de alertă – cod roșu, vă rugăm, insistent, să vă prezentați la sediul Consulatului doar la ora programării primite, în scopul evitării aglomerării și a respectării măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19, dispuse de către autoritățile competente”, anunță reprezentanții oficiului consular.

Accesul în incinta Oficiului consular va fi permis cu respectarea următoarele condiții: purtarea obligatorie a măștii de protecție facială; utilizarea soluțiilor dezinfectante puse la dispoziție; Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă); păstrarea distanței fizice, de minimum 1,5 m; respectarea indicațiilor personalului consular în vederea menținerii ordinii; păstrarea curățeniei, inclusiv în spațiile sanitare.

Pe 27 septembrie curent, Consulatul General al României la Bălți anunța că activitatea de lucru cu publicul a fost suspendată, din motiv că au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivelul oficiului consular. Detalii aici.

Reprezentanții misiunii diplomatice au anunțat atunci că toate serviciile consulare vor fi reprogramate, cu prioritate, la o dată ulterioară.