Principală  —  IMPORTANTE   —   Germania va oferi R. Moldova…

Germania va oferi R. Moldova 10 mln de euro pentru dezvoltarea reformelor din sectorul public

Foto: Maia Sandu/ Facebook

Germania va oferi R. Moldova 10 milioane de euro pentru dezvoltarea reformelor din sectorul public. Anunțul a fost făcut miercuri, 29 septembrie, de către președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul vizitei oficiale la Chișinău.

Frank-Walter Steinmeier susține că Germania va sprijini R. Moldova în ceea ce privește parcursul european și „crearea unui sistem judiciar independent”.

„Este important să oferim tinerilor în țara dumneavoastră perspective și oportunități de viitor. De aceea, motivul pentru care eu sunt convins că cooperarea economică dintre Germania și R. Moldova trebuie întărită, trebuie amplificată, pentru a crea locuri de muncă pentru tinerii din R. Moldova și pentru a avea un motiv ca aceștia să rămână acasă și să contribuie la procesele de reforma din țara dumneavoastră. Am adus cu mine un mic pachet în valoare de circa 10 milioane de euro prin care vom pune la dispoziție și expertiză pentru că știm că atunci când este vorba despre a dezvolta reformele din sectorul public, este nevoie de expertiză. În continuare, suntem dispuși să oferim sprijin conducerii politice a R. Moldova în ceea ce privește crearea unui sistem judiciar independent”, a declarat președintele Germaniei.

Frank-Walter Steinmeier a fost întâmpinat cu onoruri militare la Președinție. Ulterior, președintele Germaniei a avut întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu membrii delegațiilor.

Vizita președintelui federal a avut loc, potrivit unei notei informative a Președinției, în semn de sprijin pentru cursul de reforme urmat de președinta R. Moldova, Maia Sandu, și prim-ministra, Natalia Gavrilița.

La mijlocul lunii mai curent, 1,6 milioane de mănuși medicale de unică folosință și 300 mii de măști de protecție de tip FFP2, în sumă totală de 537,500 euro, au fost livrate suplimentar R. Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania și UE în parteneriat cu OMS. În luna martie 2021, R. Moldova a mai recepționat o donație de 600 de pulsoximetre din partea Guvernului Federal al Germaniei.

Citește și: