02:01:19 25.04.2024
Stiri

Demis de la conducerea Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, Ion Iovcev a fost angajat în Parlamentul European: „A fost validat contractul individual de muncă”

Actualitate 29.09.2021 10:14 Vizualizări1820 Autor: Ziarul National
Demis de la conducerea Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, Ion Iovcev a fost angajat în Parlamentul European: „A fost validat contractul individual de muncă”


Ion Iovcev, fostul director al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” de la Tiraspol, singura instituție din acest municipiu cu predare în limba română, a fost angajat în Parlamentul European.

„Cu mare satisfacție am aflat ieri-seară, pe 28 septembrie, ca în Parlamentul European a fost validat contractul individual de muncă al meu în calitate de consilier al europarlamentarului Eugeniu Tomac”, a scris Ion Iovcev pe Facebook.

CITIȚI și Demis de MECC, Ion Iovcev este invitat să lucreze la Parlamentul European: „Decizia MECC denotă DISPREȚ pentru educația în limba română. Această lovitură NU va rămâne fără consecințe”

De asemenea, Iovcev anunță că a contestat, la Judecătoria Chișinău, ordinul fostei ministre a Educației, Lilia Pogolșa, prin care a fost demis pentru că a împlinit vârsta de 70 de ani.

„Pentru ca dreptatea să triumfeze, am depus pe data de 16 septembrie la Judecătoria Chișinău cerere de contestare a ordinului ministrei socialiste a lui Dodon, Pogolșa”, a mai scris Ion Iovcev, care a condus aproape 30 de ani unicul liceu cu predare în limba română de la Tiraspol.

Anterior, Iovcev s-a declarat „umilit” de felul în care a fost demis și a acuzat guvernarea socialistă de la Chișinău că ar îndeplini inclusiv indicații de la Moscova, cu scopul de a lichida ultima redută a limbii române de la Tiraspol.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md