00:05:09 26.04.2024
Stiri

Frank-Walter Steinmeier DEZMINTE că Germania ar insista pentru suspendarea dreptului MOLDOVENILOR de a călători fără VIZE în spațiul comunitar

Actualitate 29.09.2021 14:28 Vizualizări3836 Autor: Ziarul National
Frank-Walter Steinmeier DEZMINTE că Germania ar insista pentru suspendarea dreptului MOLDOVENILOR de a călători fără VIZE în spațiul comunitar


Rezidența ilegală și cererile de azil nefondate din partea unor state din Balcanii de Vest, precum și din R. Moldova, Georgia și Ucraina, a declanșat discuții privind suspendarea călătoriilor fără viză în UE.

Astfel, Germania susține eliminarea vizelor pentru țările din Balcani și Orientul Mijlociu, a scris astăzi publicația EU Observer.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat astăzi într-o vizită oficială la Chișinău, a menționat că este vorba de un „fake news”.

„M-am informat la Ministerul federal de Externe de la Berlin și am aflat că este o informație falsă. Guvernul federal nu și-a propus să-și schimbe poziția față de regimul liberalizat de vize. Este pur și simplu fake news”, a precizat astăzi Steinmeier, în cadrul unei conferințe comune cu președintele R. Moldova, Maia Sandu.

La începutul lunii august, Comisia Europeană a prezentat cel de-al 4-lea raport privind monitorizarea regimului UE de călătorii fără viză cu Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia, precum și cu Georgia, Moldova și Ucraina. Concluzia raportului este că toate țările în cauză continuă să îndeplinească cerințele privind liberalizarea vizelor și au înregistrat progrese în ceea ce privește punerea în aplicare a recomandărilor de anul trecut.

Cetățenii din Muntenegru, Serbia și Macedonia de Nord pot călători în UE fără viză din decembrie 2009. Cetățenii Albaniei și ai Bosniei și Herțegovinei beneficiază de această facilitate de la sfârșitul anului 2010. Regimul de călătorii fără viză a intrat în vigoare pentru R. Moldova în aprilie 2014, pentru Georgia în martie 2017 și pentru Ucraina în iunie 2017.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md