01:39:53 29.03.2024
Stiri

Germania oferă R. Moldova 10 MILIOANE de euro pentru expertiză în realizarea reformelor. Maia Sandu: „Cea mai complicată este reforma sistemului judecătoresc și a Procuraturii”

Actualitate 29.09.2021 15:58 Vizualizări6064 Autor: Ziarul National
Germania oferă R. Moldova 10 MILIOANE de euro pentru expertiză în realizarea reformelor. Maia Sandu: „Cea mai complicată este reforma sistemului judecătoresc și a Procuraturii”


Republica Moldova contează pe sprijinul Germaniei în dezvoltarea economiei, consolidarea instituțiilor statului și lupta împotriva corupției, a declarat astăzi președinta Maia Sandu, după întrevederea avută la Chișinău cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.

„Lupta împotriva corupției are mai multe dimensiuni. Cea mai complicată este reforma sistemului judecătoresc și a Procuraturii, ca să avem instituții care să respecte legea și care se asigură că ceilalți respectă legea. Avem situația în care oameni care au furat sume importante din averea statului au plecat cu tot cu averi peste hotare. Și aici contăm pe sprijinul partenerilor noștri, inclusiv al Germaniei, în identificarea și recuperarea acestor surse, pentru că sunt banii cetățenilor R. Moldova. Contăm și pe sprijin în identificarea celor care se fac vinovați de aceste scheme de corupție majoră. De asemenea, avem nevoie de sprijin ca să curățăm sistemul judecătoresc și cel al Procuraturii de oameni care participă la aceste scheme de corupție, de oameni care au dat de-a lungul timpului decizii ilegale”, a enumerat șefa statului.

Maia Sandu a adăugat că R. Moldova mai are nevoie de sprijin pentru instruirea unor noi judecători și procurori care „să își facă lucrul cu mult mai bine”.

CITIȚI și VIDEO // Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, la Chișinău: „Reformele din R. Moldova sunt probabil exemplul cel mai curajos din regiune. Suntem convinși că R. Moldova este pe calea cea bună”

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a anunțat, în cadrul conferinței de presă comune cu Maia Sandu, că țara sa oferă R. Moldova 10 milioane de euro pentru efectuarea unei expertize în vederea realizării reformelor pe care și le-a propus noua guvernare de la Chișinău.

„Am adus cu mine un pachet de 10 milioane de euro prin care vom pune la dispoziție expertiză. Știm că, atunci când este vorba de a dezvolta reformele din sectorul public, este nevoie de expertiză”, a spus șeful statului german.

Frank-Walter Steinmeier s-a pronunțat, de asemenea, în favoarea accelerării cooperării economice dintre Germania și R. Moldova pentru a crea cât mai multe locuri noi de muncă la noi în republică și a determina tinerii să rămână acasă, pentru a participa la reformarea acestui stat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md