12:45:39 25.04.2024
Stiri

Sindicatele MINT? Ministerul Educației neagă pretinse concedieri ale cadrelor didactice pe motiv că ar fi impuse să se testeze periodic la COVID-19

Actualitate 29.09.2021 16:55 Vizualizări1228 Autor: Ziarul National
Sindicatele MINT? Ministerul Educației neagă pretinse concedieri ale cadrelor didactice pe motiv că ar fi impuse să se testeze periodic la COVID-19
Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării


Ministerul Educației și Cercetării acuză Federația Sindicală a Educației și Științei că ar dezinforma în legătură cu demisia a zeci de angajați din sistem, după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit necesitatea testării periodice la COVID-19 a personalului nevaccinat din instituțiile de învățământ.

Federația Sindicală a Educației și Științei a anunțat săptămâna trecută 32 de cazuri de demisie a angajaților din sistemul educațional din patru raioane: Hâncești, Glodeni, Căușeni și Ștefan Vodă.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a solicitat organelor locale de specialitate din domeniul învățământului și instituțiilor de învățământ să prezinte informații privind cazurile în care să fi fost acceptate cereri de demisie sau să fi fost solicitată demisia cadrelor didactice, indiferent de motivul invocat.

„În urma analizei datelor, menționăm că, în perioada 23 august – 23 septembrie 2021, nu a fost confirmat niciun caz de demisie a cadrelor didactice ca urmare a deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Au fost stabilite două cazuri de demisie care se referă la personalul nondidactic, aceste situații urmând să fie analizate suplimentar. Ministerul Educației și Cercetării își exprimă regretul pentru informațiile cu caracter de dezinformare care au apărut în spațiul public și mizează în continuare pe un dialog corect, constructiv cu sindicatele, în interesul întregii comunități educaționale”, se arată într-un comunicat de presă al MEC.

Amintim că, într-o scrisoare adresată premierului Natalia Gavrilița pe 23 septembrie curent, sindicatele de ramură anunțau 32 de demisii ale angajaților din sistem, dintre care 18 cadre didactice, „pe motivul constrângerilor impuse de autorități”.

Sindicatele amenințau că vor ataca în judecată „orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze din banii proprii”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md