20:26:22 19.04.2024
Stiri

Academia Română și academicianul Ioan-Aurel Pop se alătură secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu, în consolidarea PARTENERIATULUI cu R. Moldova

Actualitate 29.09.2021 17:35 Vizualizări1288 Autor: Ziarul National
Academia Română și academicianul Ioan-Aurel Pop se alătură secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu, în consolidarea PARTENERIATULUI cu R. Moldova


Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM), Adrian Dupu, și președintele Academiei Române, academicianul Ioan-Aurel Pop, au convenit astăzi, în cadrul unei întrevederi, să stabilească un parteneriat în ceea ce privește relația cu R. Moldova.

Potrivit lui Adrian Dupu, parteneriatul cu Academia Română va contribui la susținerea obiectivelor DRRM în vederea realizării politicii statului român pentru consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie care stă la baza relației României cu R. Moldova.

Astfel, Academia Română și Departamentul pentru Relația cu R. Moldova și-au confirmat scopuri comune în apărarea culturii în general, promovarea culturii românești, apărarea și normarea limbii române, a tradițiilor noastre, cunoașterea istoriei, a etnografiei, dar și promovarea științei în general.

Academicianul Ioan-Aurel Pop și oficialul Guvernului României și-au exprimat dorința de a continua demersurile pentru un acord de parteneriat, în vederea stabilirii unui mecanism de angrenare a capacității asociative, de mobilizare și convergență în jurul unor proiecte ale creației culturale și științifice, asigurat de cadrul instituțional.

Menționăm că DRRM a încheiat parteneriate similare și cu Universitatea de Stat din Moldova, dar și cu Academia de Științe a Moldovei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md