(VIDEO) Rolls-Royce trece pe calea electrificării complete şi anunţă noul model Spectre

Anunţ istoric pentru Rolls-Royce Motor Cars. Astăzi, la ora 15:00, ora Moldovei, a spus lumii că apucă calea electrificării complete şi deja pregăteşte primul model electric complet nou pentru lansare – Spectre (fantomă, din franceză)!

Compania britanică renunţă astfel să se mai gândească la hibride şi face un pas peste astfel de unităţi de propulsie.

 

“Astăzi este cea mai importantă zi din istoria Rolls-Royce Motor Cars, care datează din 4 mai 1904. Atunci părinții noștri fondatori, Charles Rolls și Sir Henry Royce, s-au întâlnit pentru prima dată și au convenit că vor crea “cea mai bună mașină cu motor din lume.

Folosind cea mai avansată tehnologie disponibilă la momentul respectiv și prin aplicarea minților inginerești remarcabile, acești doi pionieri au ridicat la alt nivel mașinile cu motor cu ardere internă timpurii dintre mijloacele de transport zgomotoase, incomode și rudimentare, prin stabilirea unui punct de reper complet nou, distinctiv.

Mașinile pe care le-au creat au introdus în lume o adevărată experiență de lux și au asigurat pentru Rolls-Royce poziția supremă pe care continuă să o ocupe, necontestată, până în prezent. Marca a continuat să definească cele mai bune lucruri şi tendinţe în automobilele cu motoare cu ardere internă pentru mai mult de un secol.

Astăzi, 117 ani mai târziu, sunt mândru să anunț că Rolls-Royce urmează să înceapă programul de testare rutieră pentru un nou produs extraordinar, care va ridica într-o nouă treaptă revoluția globală a mașinilor complet electrice și va crea primul – și cel mai bun – super-produs de lux de acest tip. Acesta nu este un prototip. Este o maşină adevărată care va fi testată la vedere şi primii clienţi o vor avea din ultimul trimestru al lui 2023″, a declarat Torsten Müller-Ötvös, şeful Rolls-Royce.

Din primele informații oficiale avem ocazia să aflăm că noul Spectre va fi construit pe platforma modulară din aluminiu, cea care a debutat în 2017 odată cu noul Phantom. Arhitectura exclusivă, care va sta la baza tuturor viitoarelor noi modele, a fost concepută din start să adopte şi trenuri de propulsie alternative celor cu combustie.

Din câte se pare, conform formei caroseriei, noul Spectre va fi un urmaş al actualului Wraith. Dezvoltarea sa este în curs de desfășurare de mult timp, iar acum primele prototipuri sunt pregătite pentru teste în toată lumea şi în orice condiţii meteo. Distanţa totală pe care o vor parcurge va acoperi 2.5 milioane de km – o simulare a 400 de ani de condus.

Cu acest nou model, Rolls-Royce mai spune că a decis asupra electrificării complete a întregului portofoliu de produse până în 2030. Până atunci nu va mai produce şi vinde niciun produs nou cu motor cu combustie internă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/