fbpx

video | Ceai, cafea, 50 de euro? Polițiști de frontieră, surprinși cum ar fi luat mită de la pasagerii cu teste COVID false

Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat imagini video cu polițiști de frontieră care ar fi luat mită pentru a permite unor pasageri să călătorească cu teste COVID false.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În imaginile video se observă o femeie care încearcă să îi explice unui polițist de ce nu a efectuat un test COVID și a recurs la unul fals. Înainte de asta, pasagera a întrebat dacă în interiorul încăperii sunt camere video sau audio.

„Vă servesc cu un ceai, numai nu mă acuzați de corupție. Să vă dea Dumnezeu sănătate”, a spus femeia.

Într-o altă secvență, o angajată a Poliției scoate mai mulți bani dintr-un dulap și îi împarte la trei colegi, ulterior ascunzând bancnotele în buzunare.

Amintim că astăzi dimineață, 29 septembrie, CNA a inițiat în percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău. Ulterior, instituția a anunțat că în cauză figurează 15 polițiști de frontieră cu statut de bănuit, dintre care 13 au fost reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA.

Cauza a fost pornită în urma unor informații operative care au condus la identificarea întregii scheme de corupție, iar la documentarea ei au fost implicate subdiviziunile Serviciului de Informații și Securitate, dar și ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Drept urmare, s-a constatat că angajații Sectorului de Poliție de Frontieră „Aeroportul Internațional Chișinău”, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în contextul restricțiilor impuse de situația epidemiologică, au creat și implementat o schemă de obținere ilicită a mijloacelor bănești de la pasagerii care plecau din țară și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere și prezentare a rezultatelor testelor PCR pentru identificarea COVID-19 cu semne de falsificare.

Astfel, polițiștii implicați în serviciu ar fi acceptat și primit sistematic de la cetățenii care traversau frontiera pe sensul ieșire sume cuprinse între 50 și 100 de euro. De asemenea, s-a mai stabilit că persoanele implicate ar fi extorcat bani de la diverse persoane, atât cetățeni moldoveni, cât și străini, care intenționau să traverseze frontiera de stat a Republicii Moldova prin „Aeroportul Internațional Chișinău”, pentru a nu le întocmi procese verbale cu privire la încălcarea regulilor de izolare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button