image
Sursa foto: jurnal.md

Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, dotat cu echipament medical nou oferit de Guvernul Japoniei

Centrul Republican de Diagnosticare Medicală este beneficiarul unui proiect de modernizare a echipamentului medical în sumă de 355 de mii de dolari, bani acordați de Guvernul Japoniei. Prin intermediul acestuia, instituția va procura echipament ce va fortifica capacitatea de investigare a pacienților infectați cu COVID-19 sau cu afecțiuni post-Covid.

Semnarea unui nou contract de asistență nerambursabilă în cadrul Programului de granturi pentru securitate umană Kusanone a avut loc astăzi, 28 septembrie, transmite IPN. În cadrul ceremoniei de semnare a contractului, ambasadorul Japoniei la Chișinău, Katayama Yoshihiro, a menționat că, de la lansarea programului Kusanone, în anul 2008, și până în prezent, Japonia a oferit peste șase milioane de dolari pentru cele 72 de proiecte, cu scopul de a promova dezvoltarea umană și a îmbunătăți viața moldovenilor. „Donația de astăzi, în valoare de 355 de mii de dolari, vine să ajute poporul moldovean să lupte împotriva pandemiei și să reabiliteze pacienții afectați. Este încă un semn că prietenia dintre țările noastre devine tot mai strânsă. Sperăm ca împreună vom ieși din criza sanitară cât mai repede”, a notat ambasadorul.

Directorul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Andrei Testemițanu, a mulțumit pentru sprijinul oferit. „Pandemia ne-a învățat două lucruri importante, și anume: ce înseamnă recunoștință și solidaritate. Împreună suntem mai puternici în combaterea pandemiei”, a mai spus Andrei Testemițanu.

Prezentă la eveniment, ministra sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că Japonia este foarte aproape de Republica Moldova prin fiecare suportat oferit pe parcursul a 30 de ani. „Împreună cu colegii din Japonia am putut fortifica capacitățile instituțiilor medicale prin intermediul acestui foarte cunoscut și prietenos program Kusanone”, a mai spus ministra.

Programul de granturi pentru securitate umană Kusanone a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Beneficiarii asistenței nerambursabile, acordate de Japonia, sunt instituții medicale, instituții educaționale, autorităților locale, organizații nonguvernamentale etc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: