image
Sursa foto: I.T.P.F. Iaşi

FOTO // Doi moldoveni care conduceau ansambluri rutiere, deși nu dețineau permis de conducere, depistați la vama din România

Poliţiştii de frontieră români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa a doi bărbați care conduceau ansambluri rutiere, deși nu dețineau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În data de 28 septembrie, în jurul orei 01.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 45 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un autocamion și o remorcă, ambele înmatriculate în Olanda.

La controlul de frontieră, acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere prezentat la controlul de frontieră prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 100 de euro, cu scopul de a-și găsi mai ușor un loc de muncă în străinătate.

Jumătate de oră mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un microbuz și o remorcă.

Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere.

În ambele cazuri poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că cei doi bărbați nu sunt posesori de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, cetățeanul din R.Moldova fiind cercetat și pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals în înscrisuri oficiale.

I.T.P.F. IaşiI.T.P.F. Iaşi

Noutăţile partenerilor

comentarii: