Șeful interimar al Curții de Apel, pe două fotolii deodată: CSM a amânat examinarea acestei chestiuni

Anatolie Minciună rămâne membru al Colegiului disciplinar. Subiectul cu privire la mandatul său de membru a fost amânat cu 9 voturi pro.

Foto: newsmaker.md

„Art. 9 al Legii cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorului prevede interdicții de a deține funcția de membru al Colegiului cu funcția de președinte sau președinte a instanței. Respectiv, la moment, domnul Minciună nu mai poate activa în cadrul colegiului disciplinar și trebuie se constatat încetarea funcției ultimului, dar la ședința Adunării generale care a avut loc în 2018, ca supleanți au fost desemnați din partea Curților de Apel judecătorii Iurie Cotruța și Angela Bostan”, a declarat un membru al CSM.

În locul lui Anatolie Minciună urma să fie numită Angela Bostan, întrucât Iurie Cotruța a refuzat să fie membru supleant.

La ședința precedentă, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat că este surprins de numirea lui Anatol Minciună, la șefia Curții de Apel Chișinău. „Nu este un secret pentru nimeni că fracțiunea din care fac parte nu a susținut numirea actualului președinte a Curții de Apel Chișinău, ca judecător la CSJ”, a spus Litvinenco, la ședința CSM.

Recent, judecătorul Anatol Minciuna a fost desemnat președinte interimar al Curții de Apel Chișinău


Pub