(doc) „Bunurile sechestrate ale lui Plahotniuc” rămân pe masa Curții de Apel Chișinău: CSJ a respins cererea de strămutare din lipsă de „argumente suficiente”

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins cererea avocatului lui Vlad Plahotniuc, Lucian Rogac, referitor la strămutarea judecării recursului de la Curtea de Apel Chişinău la o altă instanţă egală în grad în dosarul privind aplicarea sechestrului pe un bun imobil. Decizia a fost pronunțată luni, 27 septembrie. Încheierea este irevocabilă.

Foto: UNIMEDIA

„Colegiul penal al CSJ dispune respingerea cererii avocatului Lucian Rogac în numele lui Vlad Plahotniuc privind strămutarea judecării recursului declarat împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 25 septembrie 2020 de la Curtea de Apel Chișinău la o altă instanță egală în grad ca fiind neîntemeiată.

Motivele invocate neputând servi drept temei de strămutare a cauzei penale, nefiind aduse argumente concrete şi obiective ce ar confirma existența conflictelor de interese, iar strămutarea cauzei la o altă instanță egală în grad ar duce la tergiversarea examinării acesteia şi nu la soluționarea ei obiectivă şi rapidă”, se arată în decizie.

Plahotniuc by UNIMEDIA on Scribd


Pub