Președintele Sloveniei vine în Moldova: Agenda pentru prima zi a vizitei

Președintele Republicii Slovenia, Borut Pahor, se va afla în zilele de 1-2 octombrie într-o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintei Maia Sandu.

Foto: Fb/ Borut Pahor

Borut Pahor va fi întâmpinat cu onoruri militare la Președinția Republicii Moldova, în dimineața zilei de vineri, după care va avea întrevederi cu Maia Sandu și cu membrii delegațiilor.

Pe parcursul zilei, Președintele Sloveniei se va întâlni cu prim-ministra, Natalia Gavrilița, și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, precum și cu un grup de elevi din Chișinău.

La finalul primei zile a vizitei, cei doi șefi de stat vor planta câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău.

Program:

10.00-10.15 - Ceremonia oficială de întâmpinare a Președintelui Republicii Slovenia, Borut Pahor (Președinția Republicii Moldova)

11.45-12.10 - Declarații de presă ale Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintelui Republicii Slovenia, Borut Pahor

13.00-13.15 - Depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt de către Președintele Borut Pahor

17.15-17.30 - Plantarea arborilor la Grădina Botanică din Chișinău

Președintele Republicii Federale Germane, Frank-Walter Steinmeier, va ajunge mâine în Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost postat pe site-ul oficial al Președinției germane, la data de 24 septembrie.


Pub