Noua președintă a CEC a fost aleasă la șefia Asociației Oficialilor Electorali din Europa

Președintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, Angela Caraman, a fost aleasă președintă a Asociației Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO) în perioada 2022-2023. Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a ACEEEO, care a avut loc, astăzi, la București. Pentru candidatura Angelei Caraman au votat toți membrii instituționali ai Asociației, prezenți la eveniment.

Foto: a.cec.md

Angela Caraman susține că această decizie vine să reconfirme încrederea și aprecierea membrilor ACEEEO față de instituția noastră, dar și rolul activ pe care l-a avut aceasta, în cadrul Asociației, în ultimii ani, arată comunicatul emis de CEC.

„Este încă o recunoaștere a aspirațiilor autorității de management electoral, dar și a cetățenilor noștri de a consolida democrația în Republica Moldova, de a continua să muncim pentru implementarea celor mai înalte standarde în materie electorală. Preluarea președinției Asociației, pentru a doua oară, este un important imbold, pentru noua componență a CEC din Moldova să persevereze și să pună în aplicare cele mai bune practici împărtășite de către colegii noștri din autoritățile electorale”, a declarat Caraman.

Astfel, CEC va pregăti cea de-a 31-a conferință anulă a ACEEEO, care va avea loc în septembrie 2022, la Chișinău, iar drept temă pentru discuții s-a propus subiectul implementării metodelor alternative de vot.

Asociația Oficialilor Electorali Europeni este o organizație regională independentă a organismelor de management electoral, cu un statut juridic, bazat pe dreptul internațional. Asociația întrunește 25 de membri instituționali (reprezentanți ai autorităților electorale din 25 state din Europa şi spațiul CSI), 3 membri asociați şi un membru suport.

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova este membru de drept al ACEEEO din anul 1998, iar din septembrie 2013 face parte din componența comitetului executiv al acestei instituții. A mai deținut președinția în perioada 2014-2015.


Pub