Irina Vlah l-a dat pe Grosu în judecată, pentru calomnie: Bașcana solicită să i se prezinte scuze publice și o recompensă morală

Bașcana Găgăuziei Irina Vlah l-a acționat în judecată pe speakerul Parlamentului, Igor Grosu, pentru calomnie, a confirmat pentru UNIMEDIA biroul administrativ al Guvernatoarei Găgăuziei. Igor Grosu ar fi prezentat informații „calomnioase”, la întâlnirea cu alegătorii, declarând că Vlah „s-a împroprietărit cu circuitele de bani, bugetele și ne bugetele Găgăuziei”. 

Foto: Colaj UNIMEDIA

Potrivit sursei citate, Irina Vlah i-a trimis lui Igor Grosu o cerere prealabilă, însă speakerul nu a reacționat în vreun fel, motiv pentru care cererea a ajuns pe masa magistraților.

„Afirmăm că aceste acuzații grave aduc un prejudiciu de imagine reprezentantului funcției publice de rang înalt. Răspândind această informație, autorul creează opinie greșită despre persoana vizată, iar în acest fel difuzarea informației denigratoare, care nu corespunde realității, este în măsură să vicieze atitudini și părerile obiective ale populației”, este prezentat în cerere.

Acționarea în judecată vine după publicarea în presa locală a unei secvențe video în care Igor Grosu apare la o întâlnire cu alegătorii, cu denumirea „pentru noi corupții nu au naționalitate”, în cadrul căreia „au fost făcute niște declarații denigratoare la adresa Irinei Vlah”.

Conform cererii de chemare în judecată Irina Vlah solicită dezmințire publică și recompensă morală în sumă de 200 mii lei.



Pub