11:30:40 28.03.2024
Stiri

REFORMĂ // Republica Moldova ar putea lansa dialogul la nivel înalt cu UE în domeniul JUSTIȚIEI

Actualitate 28.09.2021 09:32 Vizualizări1353 Autor: Ziarul National
REFORMĂ // Republica Moldova ar putea lansa dialogul la nivel înalt cu UE în domeniul JUSTIȚIEI


Republica Moldova ar putea lansa dialogul la nivel înalt cu Uniunea Europeană în domeniul justiției în cadrul unei vizite la Chișinău a comisarului european pentru Justiție, Didier Reynders.

Invitația i-a fost adresată comisarului de către prim-ministrul Natalia Gavriliță, care efectuează în aceste zile o vizită la Bruxelles.

Un comunicat de presă al Guvernului de la Chișinău arată că cei doi oficiali au abordat, în seara zilei de luni, subiecte precum reforma justiției și măsurile anticorupție promovate de actuala guvernare a R. Moldova, precum strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției și a planului de acțiuni în acest domeniu, modificarea legislației privind conflictul de interese, verificarea judecătorilor și procurorilor.

„Reforma sectorului justiției este una dintre prioritățile principale ale Guvernului. Vom continua să cooperăm îndeaproape cu UE, Consiliul Europei, inclusiv Comisia de la Veneția, pentru a ne asigura că toate elementele reformei sunt conforme cu standardele europene”, a declarat Natalia Gavrilița.

Premierul a mai spus că Guvernul de la Chișinău mizează în continuare pe sprijinul UE în reforma justiției, acest lucru fiind reflectat și în următoarea agendă de asociere R. Moldova - UE, negocierile asupra căreia sunt aproape de sfârșit.

La finalul discuției, Natalia Gavrilița a reiterat deschiderea deplină, ca beneficiar al asistenței UE, pentru cooperarea cu Parchetul European.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md