08:20:53 19.04.2024
Stiri

Notarul care legaliza toate „afacerile” lui Plahotniuc, REȚINUT în Belgia: Olga Bondarciuc este învinuită de fals în acte publice și declarație mincinoasă

Actualitate 28.09.2021 14:35 Vizualizări10860 Autor: Ziarul National
Notarul care legaliza toate „afacerile” lui Plahotniuc, REȚINUT în Belgia: Olga Bondarciuc este învinuită de fals în acte publice și declarație mincinoasă


Olga Bondarciuc, notarul care a legalizat mai multe tranzații reprobabile ale oligarhului Vlad Plahotniuc și figurează în raportul Kroll-2 care arată unde au fost transferați banii din jaful bancar, a fost reținută astăzi în Belgia.

Operațiunea de reținere s-a desfășurat cu ajutorul Interpol și al partenerilor de peste hotare.

Poliția R. Moldova anunță că a trimis Secretariatului General al OIPC Interpol solicitarea referitor la anunțarea în căutare internațională în vederea localizării Olgăi Bondaricuc pe 22 aprilie 2020.

Bondaricuc are 44 de ani, activa în calitate de notar și acționa „în interesele organizației criminale, create și conduse de către Plahotniuc Vladimir, fiind pusă sub învinuire pentru comiterea falsului în acte publice și declarație mincinoasă”.

Pe 4 iunie 2021, aceasta a fost anunțată în căutare internațională în vederea arestării și extrădării, fiind emis mandat judecătoresc de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Olga Bondarciuc urmează a fi extrădată autorităților din Republica Moldova pentru a fi trasă la răspundere.

Menționăm că Olga Bondarciuc este cunoscută pentru legalizarea mai multor tranzacții în care au fost implicate firme sau persoane din anturajul lui Plahotniuc, dar și al lui Ilan Șor.

De exemplu, în anul 2018, Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar al oligarhului Vlad Plahotniuc, a vândut trei proprietăți în valoare de peste jumătate de miliard de lei. Printre ele - și Global Business Centre, reședința de afaceri anterioară a lui Plahotniuc. Totodată, Olga Bondarciuc a legalizat mai multe documente pentru cetățenii din Israel, necesare înregistrării companiei „Air Jet Company”, precum tranzacții legalizate cu implicarea oamenilor și din anturajul lui Șor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md